Icon header
Icon header
Icon header

La malaltia d'Osgood – Schlatter

Consejos de salud
LA MALALTIA D’OSGOOD – SCHLATTER

LA MALALTIA D’OSGOOD – SCHLATTER

La malaltia d’Osgood - Schlatter és una de les causes més freqüents de dolor de genoll en el nen, especialment entre els 10 i els 15 anys, encara que també pot ocórrer a edats més primerenques. És més freqüent en els nens i nenes que fan esport.

La malaltia es caracteritza per un dolor que apareix en realitzar activitats físiques (caminar, córrer, saltar…), just per sota del genoll, en la part anterior. S'acompanya d'inflamació local i dolor important en tocar aquesta zona.

La causa bàsicament una sobrecàrrega mecànica en una zona de creixement de la tíbia. Aquesta és donada per estirades repetitives del tendó rotulià (que és el que uneix la ròtula a la tíbia), sobre una àrea de creixement que és relativament feble. Això pot provocar un fenomen inflamatori local com a resposta de reparació.

Això ocorre sobretot en nens actius que practiquen esports intensos que requereixen xutar (futbol), realitzar molts salts (bàsquet), agenollar-se o ajupir-se.

És convenient que un Traumatòleg el valori, atès que existeixen moltes causes de dolor de genoll i se sol·licitin imatges d'estudi si es consideren necessàries.

L'objectiu del tractament és llevar el dolor i que això afecti el menys possible a l'activitat del pacient. La majoria de vegades ho aconseguim amb treball d'estiraments, gel local i anti-inflamatoris, amb la qual cosa molts poden continuar amb les seves activitats esportives.

Quan aquestes mesures no són suficients requereixen repòs esportiu temporal i a vegades una ortesi (genolleres de descàrrega). En molt pocs casos requereixen intervenció quirúrgica.

La bona notícia és que es tracta d'una malaltia autolimitada i normalment es resol en un període d'un any aproximadament.

 

Dr. Victor Apraez Portilla

Ortopèdia i Traumatologia

Miércoles, 13 Julio, 2022 - 09:31

Accessos directes - Salus